Как да познаем, че ни изневерява?

Мъжете изневеряват най-често след раждането на детето

14.12.2015 | 13:29 Редактор: Ирина Георгиева
Как да познаем, че ни изневерява?

От Мартина Ганчева

Имунизирани връзки няма. Но колко афери може да понесе една любов? И какво е изневярата – изкушение или предателство. Има ли как доверието да бъде възстановено или няма обратен път назад? Това са само част от въпросите, на които екипът на предаването Днес потърси отговори от събеседниците си.

"Колкото хора, толкова и изневери. Най-честата е след раждането на детето. В този случай мъжете повече изневеряват. Огънят в една връзка трябва да се поддържа. Връзката трябва да се полива." - убедена е психоложката Ценка Местанска.

Според Местанска трябва да уважаваме територията на другия, да му дадем свобода.

"Вечна любов има, но са нужни страст, вярност и близост." - добави Местанска. 

"Все по-лесно е да посегнеш към изкушенията. Все по малко задръжки има за това. Никой филм или сериал не разказва за малка любов. Ако нещо се счупи, ние не го поправяме. Търсим си ново. Голямата любов е фантазия, илюзия. Предлагам да въведем данък изневяра. Така ще се оправи и държавата. Проблемът е, че в наши дни функциите на мъжа и на жената са елиминирани. Жената е независима и силна, мъжът изневерява заради егото си." - коментира сценаристът Георги Иванов.

Изневеряваме, когато търсим вариант на отдушник, когато се чувстваме неудовлетворени, смята Иванов. 

"Вярвам във вечната любов. Има я, когато се подклажда. Днес изкушенията дебнат отвсякъде. Изневярата е изкушение, любопитство. За мен изневярата е акт на предателство. Но с времето хората приемат изневярата. Времето лекува." - твърди актрисата Богомила Николова.

"И аз мисля, че изневярата е предателство към любимия човек. Между втората и третата година връзката тръгва по един от двата пътя - изневяра или хармония. Младите хора са склонни към леност! За истинската любов са нужни усилия. А младите не  влагат усилия за духовното израстване на партньора."

"Влюбването не е любовта. Избягваме темата по същина. Грях е да живееш с някой, който не предизвиква пърхането на пеперуди. Орисваме децата си да стават златотърсачки. Отдавна сме се загубили в превода. Партньорите не са себе си, носят маски." - изрази мнение поетесата Соня Момчилова

"Хората прибягват до услугите ни, когато ножа е опрял до кокала. Когато искат информация, която не му се дава доброволно. Само един-два пъти сме прикривали следи, по-често ги разкриваме. Има го житейския шахмат от филмите, но е работа на нерви." - коментира председателят на Асоциацията на частните детективи Марин Маринов.

В предаването Днес участие взеха певецът Ивайло Колев, певицата Невена Цонева и еротичната поетеса Йожени Бел.

Изневярата може да унищожи връзката за миг, както и да остави дълбоки белези в съзнанието на партньора. 

Много голям опит с изневеряващите имат частните детективи. Основната част от клиентите им са хора, които се съмняват в половинките си. Професионалистите предупреждават, че изневярата може да нанесе наистина ужасни поражения. 

През тази година излезе първата българска видео книга "Как да разбиеш сърце за 7 дни". Нейният автор – журналистът Иво Тодоров, засне 10 клипа по свои стихотворения и ги издаде на DVD. Видео книгата беще представена в Лондон, Брюксел, Созопол и София. Проектът разработва темите за любовта и раздялата.  

Джъд Лоу оглави класацията на най-големите прелюбодейци на Холивуд, пишат американските таблоиди. Актьорът изневери на приятелката си с бавачката, която гледа децата му от предишна връзка. 

Любовта между известните не винаги завършва с щастлив край. Ярък пример за страстна, но приключилата любов е връзката между певицата Риана и рапъра Крис Браун.

Както стана дума, само преди дни Невена Цонева представи най-новия си клип към песента "Двама". Това е втората песен от проекта на Невена – "Възраждане на Златните песни на България", началото на който бе поставено с друго емблематично заглавие - "Повей, ветре". Песента е  на Мария Нейкова, позната ни от филма "Козият рог".

"Изневяра" е от онези филми, които ни карат да се замислим. 

В началото на предаването ви показахме клип от първата българска видео книга "Как да разбиеш сърце за 7 дни".  Проектът е  на журналистът Иво Тодоров, който вече обмисля и негово продължение през 2016г.